Exteriör

Exteriörbilden på huset visar förutom Ulla-Britta med katten “Prins” i famnen och hennes mamma. De står på trappan och de två urnorna som följde med huset när vi köpte det står på trappans nedre stolpar. Tyvärr så blev de stulna 1998 och vi hoppas att de nuvarande ägarna vill sälja tillbaka dem till oss... Familjens Svenssons bil med registreringsnummer M 9266 och den stora “S-skylten” syns. Kanske någon vet vilket bilmärke det är? Huset var målat i vitt och även sockeln är målad i ljus färg. På 1950-talet byggdes en utanpåliggande skorsten på väggen som vetter mot bilen. Fönster är utbytta i mitten av 1970-talet och är nu delvis i behov av ytterligare ett byte.

 

IMG_30381
Huset-02 600dpi

I veckan fick vi yttreligare två exteriörbiler av Ulla-Britta! Av allt att döma så är dessa tagna sommaren 1937 eller 1938. På bilderna ses att det var en stor spaljé på den östra sidan av huset. Vidare kan man anta att huset målades om 1939, då dessa bilder visar en betydligt mörkare nyans.

Vi har också fått en förklaring till att fastigheten kallades Villa Björkliden - det var många björkar som var planterade i tomtgränsen säger Ulla-Britta! Kvar finns en stor björk på framsidan och ytterligare en på baksidan. Även ett valnötsträd finns på tomten!

 

Huset-03 600dpi
[1:a sidan] [FAMILJEN/FOTO] [Fotogalleriet] [Om oss...] [Vårt hus] [You Tube] [AIS / FARTYG] [WEBCAM] [VÄDER] [LÄNKAR] [SOS jobblänkar] [GUESTBOOK] [BÅTAR]

e-mail Lars!


geolocation  

Paulen Top 100 Weatherstation List 

Weather Station Finder