Husdjur

Genom åren har vi haft lite olika husdjur. Först var det diverse olika akvariefiskar, såväl sötvattensfiskar som saltvattenfiskar. Man fäster sig ju inte så mycket vid sina fiskar, men vår eremitkräfta “Kermit” och picassofisken “Picasso” minns vi fortfarande efter över 20 år. Dessa båda överlevde det mesta, men deras kompisar hade inte samma tur.

Sedan var det dags för katt. Den första kissen hette “Tess” och var - som de flesta katter - en mycket speciell individ. Det var något fel på henne för hon blev aldrig så mycket större än en ungkatt, och vägde bara ca 2 kg, men personligheten var det inget fel på. Hon var med oss från början av 1980-talet till 1991. Otaliga var veterinärbesöken, då man misstänkte att hon led av en leversjukdom. Men hon var seg och slutade sina dagar på våren 1991. Hon ligger begravd på min farmors dåvarande fastighet i Öjlersjö, Lyckeby. Nu är både farmor och Georg borta, och huset har annan ägare, så något besök vid Tess sista viloplats känns inte möjligt.

Nästa katt kom till oss via Djurens Vänners katthem i Aggarp, utanför Svedala. Vi uppmärksammade en artikel i Sydsvenskan, där man berättade om invigningen av det nya katthemmet. Man berättade om att man hade fått in en perserkatt tillsammans med sina två ungar. Ringde då direkt till Durens Vänner och erbjöd oss ta hand om någon av ungarna, men de var redan bortlovade. Efter mycken övertalan, fick vi då ta hand om “mamman” en då ganska reserverad dam. Hennes ålder var obestämbar, men “under resans gång” gissade vi att hon nog var född ca 1988.
Snuttan, som hon kallades, var en mycket trevlig, men i början, något reserverad dam. Kanske inte så konstigt, då hon, tillsammans med sina två ungar, hittats i en papplåda i en container på Holmaområdet i Malmö.
Sakta tynade hon bort och flög till katthimmelen i september 2004. Hon var då ca 18 - 20 år gammal.

Stampe

Kaninen Stampe införlivades i familjen i april 2005. Han är bördig från Asarum i Blekinge.

Stampe är en s.k. “Lejonhuvudkanin”, vilket innebär att han har en punkfrisyr.

Vi upptäckte att Stampe hade lite problem med sitt högra öga ganska snabbt, och det resulterade i ett veterinärbesök. Han hade blivit riven i ögat av en annan kanin. Behandlades med ögondroppar och tillfrisknade ganska snabbt.

Nu är Stampe vuxen och ganska trevlig, även om han saknar en tjej att kela med... Skall ta oss samman och beställa tid hos veterinären för att minska hans drifter...

I mitten av juni 2006 försvann Stampe ur sin bur, under sin semestervistelse på Trummenäs. Bara en liten blodig hårtuss var kvar. Troligen har en mink tagit sig in i buren och bragt Stampe om livet och släpat iväg honom.

Så i skrivande stund finns inget husdjur.

 

1987_12 Tess 02-400

Tess på bordet julen 1987. Hon satt alltid på bordet när vi åt...

1987_12 Tess 01-400

Frukost på sängen...

Img2003-08-10_015

Katten Snuttan. Bilden tagen 2003.

IMG_5019
IMG_5047

Sidan modifierad den 31 maj 2010

[1:a sidan] [FAMILJEN/FOTO] [Fotogalleriet] [Om oss...] [Vårt hus] [AIS / FARTYG] [WEBCAM] [VÄDER] [LÄNKAR] [SOS jobblänkar] [GUESTBOOK] [BÅTAR]

e-mail Lars!

 


geolocation  

Paulen Top 100 Weatherstation List 

Weather Station Finder