Juli -07

Bilder från juli 2007.

Sommar och semester... Det innebär bl.a. en massa bilder! Jag skall försöka att ladda upp bilder från varje dag under semestern. Det tar ju en del tid, men det är ju både hobby, “terapi” och avkoppling — alltså semester! Dock tryter ibland inspirationen att skriva kommentarer och bildtexter, varför du får tolka bilderna efter eget huvud när texter saknas!
Jag har dock en målsättning att på denna sida “blogga” lite om vad som händer i min värld och lite väl eller kanske ibland mindre väl genomtänkta tankar, men “min värld är inte din värld”, så ta det för vad det är! //Lars

 • 31 juli — sista dagen på min semester - blåsigt igen och ingen sol. Imorgon är det dags att köra till Malmö och inleda med ett eftermiddagspass.
 • 30 juli — “Första vackra dan’...” Det var inte så blåsigt och solen sken! Gia och Gustaf gjorde klart trappan. Mia och Gabriel var på en snabb visit. Vi var och tittade på Åses och Ingemars sommarprojekt: nybygge av gäststuga! Den blir mycket fin och praktisk! Gick en golfrunda - dock kom vi ut ganska sent, så vi var klara först i samband med solnedgången!
 • 29 juli — Åse, Ingemar och Arne år middag här på kvällen! Mycket trevligt att det äntligen blev av. Sist det var planerat kom det ju en konsert ivägen...
 • 28 juli — Denna dag har varit extremt blåsig... Gav upp uteaktiviteterna på ett tidigt stadie och ägnade dagen åt att fixa bilderna från igår kväll. Gia tog på hörselkåpor meed radio för att slippa oljudet och, tillsammans med Gustaf, började att renovera trappan på däcket. Vädret under dagen var minst sagt växlande, med både sol, regn, vindsrilla och kraftig blåst. På kvällen kom våra goda vänner Märit och Gösta! Det var verkligen trevligt att träffas och pratas vid! Får inte glömma att deras hund Pettson var med!
 • 27 juli — Idag har det blåst så man inte kunnat gå rak på vår tomt! Jobbigt... Gjort gaveln på “stora huset” klar och målat och spacklat flera fönster. Bjöd Åse  & Ingemar på middag ikväll. Ivarjefall var det så det var tänkt. Någon timme innan jag skulle hämta dem, ringde Åse och undrade om det inte var ikväll som vi skulle se “Rhapsody in Rock”?! Oj då, var det ikväll?? Mycket snabbt ändrades alla planer, och vi var påväg till Stumholmen inom 30 minuter! Konserten & showen var en upplevelse - vi har inte tidigare sett någon “Rhapsody in Rock”. Dessutom hittade vi alldeles utmärkta platser på 3.e radens högra kant, som visade sig vara alldeles utmärkta för fotografering och vi hade en fantastisk scenkontakt. Jag var lite osäker på om det var tillåtet att fotografera, men kollade med personal som sa att det var OK. I programmet stod att läsa att det var förbjudet, men under introduktionen sas det att det var tillåtet om man inte använde blixt! Och vem gör det?! Jag tog en mängd bilder, vissa blev bra, andra sämre, men jag laddar upp en blandad kompott här.
  ALBUM 1
  ALBUM 2
  ALBUM 3
  ALBUM 4
  ALBUM 5
  Medverkande i showen ikväll var: Robert Wells, Gunilla Backman (musikalartist från bl.a. “Mamma Mia”), Hanna Lindblad (musikalartist bl.a. “Singing in the rain”), Sarah Dawn Finer (sångerska bl.a. “I remember love”), Wynne Evans (first principal tenor), Pablo Cepeda (sångare, dansare coh musiker), Jörgen Mörnbäck (underhållare och röstvirtuos). Dessutom trapetsartisterna Timmo och Hanna, dansarna “Rhapsody Dolls”. Alla blev förvånade när gitarrlegenden James Burton dök upp, som spelat med bl.a. Elvis. En annan överraskning var oxå när Svenne Hedlund från Hepstars, intog scenen!! Vilket tryck det blev under “Hello Mary Lou” och “Cadillac”! Klassiskt!! Sammanfattningsvis var det en upplevelse, om än en något genomblåst sådan, som vi delade med 3 500 andra!
 • 26 juli — Fin förmiddag och mulen eftermiddag. Gia & Gustaf har tvättat, vaxar och städat SAABen. Jag har målat fönstret i sovhuset och gaveln över ingången har fått ny färg. Klippt lite gräs och sågat de sista lockläkten som skall sitta över fönstret på det “stora” huset. Dagens utflykt gick med den nytvättade SAABen, på kvällskvisten, till Karlskorna. Vi åt glass på Galciären.
 • 25 juli — Fin morgon! Idag är Gustaf på golfskola, Gia på drivingrangen och vi skall alla spela 14:00. Ikväll är vi bortbjudna till Gunvor och Bengt!
 • 24 juli — Vindstilla... Tyst! Skönt... Träffade Mia och Gabriel som var på morgonpromenad. Sedan var det dags för en golfrunda. På parkeringen träffade vi den övriga Familjen Bark - Totte och Mats! En bra golfrunda - speciellt som jag hade 17 p på 9 hål. Just när vi var klara så började det regna igen... Fram till klockan 16:45 har vi begåvats med 4 mm regn, men det är OK för det blåser inte alls. MAn skulle faktiskt kunna säga att det regnar vackert. Ikväll kommer Åse och Uffe F på lite ost & vin! To be continued...
 • 23 juli — “Säg den glädje... “ I morse vaknade vi till sydvästvindens dån och regnet föll inte uppifrån utan från sidan. Skitväder är bara förnamnet! Insåg vid lunchtid att det nog var läge för en utflykt till Kalmar. Snabba beslut - snabb åtgärd: Vi körde direkt till Kalmar! När vi skulle hitta parkeringsplats insåg vi, att vi inte var ensamma om beslutet att “gå på stan”. Tillslut fick vi en plats i Baronens P-hus. Kollade i butiker och när det hade slutat regna så gick vi upp på stan. I förbigående hittade vi en klädbutik son förde AJ-jeans och efter visst letande fanns även ett par i min storlek, som nu är lite mindre än tidigare. Vidare promenad i Kalmar, innan vi körde till det tämligen nyöppnade IKEA-varuhuset. Köpte endast en rullgardin till sovhuset och ett par skoblock till Gustafs golfskor. Inga ljus, inga servetter, inga andra “bra-att-ha”-prylar. Således riktigt kontrollerad shopping. Dock avslutade vi med Kamprads billiga korv... Åter till Trummenäs varefter Gia o Gustaf tog en runda på korthålsbanan.
 • 22 juli — Snabba ryck idag. Taket fixade Gia och jag satt upp vindskivorna på ena sidan i. Det är ju oväder att vänta! Målade, tvättade och skrapade fönster. Skulle spela 9 hål golf, men bröt efter hål 3 bl.a. på grund av det annalkade ovädret. Hade hoppast på åska och blixtar från ett åskväder som låg över norra Polen, men det dog ut. Det började regna vid 17-tiden och fram till nu (23:30) har det kommit ca 33 mm. Det blåser ganska friskt, men det är NO vind så vi har lä... Värre med “sydvästen” den ligger rätt in på huset... Idag har det inte varit tid till att fotografera så mycket!
 • 21 juli —Idag har det inte blivit så mycket fixat på huset. Gia var återställd idag. Vi har varit i stan och skulle shoppa ett par jeans till mig, men “mitt” märke fördes inte längre i butiken. Istället hittade Gia ett par på rea, och de såldes med 50% rabatt, inte för att de ens då var billiga, men snygga. Gustaf fyndade på Stadium och jag hittade Teknikmagasinets nya katalog. Det absolut billgaste idag - den var ju gratis! Då lyser ögonen på en smålänning i förskingringen;-) Hann även med en vända till Bygg-Max för att återlämna 2 rullar takpapp och en liten ruda i kantarellskogen. Doch utan att hitta så många kantareller...
  Vid 17-tiden hade våra goa grannar bjudit oss på en utflykt! Vi åkte båt till Dragsö för att spela minigolf och sedan intog vi en mycket god middag på Lisas Sjökrog! Krogen har en egen brygga för gäster som kommer sjövägen. Philip var ffg på restaurang! Som vanlige en mycket trevlig samvaro med familjen Liljeström!!
 • 20 juli Vilken dag! Äntligen sommar med sol och nästan vindstilla! +24 grader i skuggan! Gia fortfarande krasslig... Klipper gräs... Skall måla... Dagens utflykt gick till Coop Bygg och ICA-Maxi för inköp av överbleck och diverse ätbara ting... Gia börjar piggna till på kvällen. Gustaf skall sova sin andra natt hos faster & farbror. Inser att pappa inte fixar sååå mycket när mamma är sjuk, och att servicen således är betydligt bättre på annat håll...
 • 19 juli — Ytterligre en blåsig dag... Börjar tröttna på all blåst. Gia legt för ankar hela dagen. Verkar vara en släng av influensa. Gustaf hos Faster & Farbror hela dagen, så jag har fått strosa runt och fixa lite av varje. Har suttit “lite” framför datorn och försökt strukturera om siten, som synes... Får se om den får godkänt... Var inne hos familjen Liljeström på kvällen och blev bjuden på ett glas länge lagrad rom och en latte. Vilket mys! Vilka grannar!
 • 18 juliÅter en blåsig dag...  Gia har nu kommit till den sista pappvåden. Återstår bara lite klistring. Jag har tvättat vindskivor, målat och fixat lite plåtarbete. Dagens utflykt gick till syrran och svågern som bjöd på middag. Systerdottern med Alexander och Ludwig var också på plats. Grannen Arne var oxå med och åt middag! Allt var, som vanligt, mycket trevligt!
 • 17 juli — Varm dag, nästan åskvärme, men ingen åska... Gia har lagt nästan all papp på taket. Jag har fortsatt med en annan vägg, efter att ha dammsugit på fm.
  Dagens utflykt kan man väl säga, hade ett mått av kulturellt inslag: vi åkte till stan för att vara med på Allsångskonserten i Hoglands Park. Förutom allsångsledarna Augustina från Alstermo (som för övrigt min far haft som skolelev i Älghult för en massa år sedan) och Pejje, medverkade bl.a. Sonja Aldén och Måns Zelmerlöw! Sonja sjöng bl.a. “För att du finns” och Måns inledde med Afzelius’ “Sång till Frihet” och avslutade med “Cara mia” till publikens stående ovationer!! Häftigt! En trevlig “tillställning” som dock drog ut på tiden när det skulle fixas autografer mm... Tog en massa bilder, 1 Gb, som jag inte hinner fixa till innan jag skall uppdatera siten... Laddar kanske upp flera bilder lite senare. Jag har idag även utökat AIS-täckningen med en session som “bevakar” södra delarna av Norge. Detta efter en förfrågan från en “väderkollega”!
 • 16 juli — Tidig uppdatering, efter en sen natt... Blixtbilder! Det drog fram ett åskväder över havet utanför Trummenäs inatt. Satt uppe sent för att ladda upp bilder då jag hörde mullerpå avstånd. Eftersom jag tycker om åskväder, speciellt när jag är i stugan och inte på SOS, hoppades jag att jag skulle fånga några blixtar på CCDn. Hade dock missat hur man rent tekniskt skall ställa in kameran för att få det bästa resultatet. Provade mig fram och hittade följande inställningar: tid. 30 sek, bländare: max. ISO 100-200. Och så måste man koppla ur autofocus. Problemet var att det tog mycket lång tid att spara bilderna till minneskortet! Skall prova att formatera om det. Det är inte bara mötet med människor som är spännande och givande! När jag var nere vid bryggan och fotade, hörde jag nått som prasslade. Vände mig sakta om och fick se en grävling som letade mat på stigen ned mot bryggan. Tyvärr så höll kameran på att exponera, så någon bild hann det inte bli. Den lufsade iväg efter en liten stund och det lät ganska häftigt när grävlingens klor raspade mot asfalten på vägen.
  Nu skall vi fortsätta med byggprojekten. Det behöver komma papp på taket!
  Vaknade lite sent imorse. Fortsatt  med att målat och fixa fönsterfoder. Gia lagt nästan all papp under dagen/kvällen. Dock med avbrott för fika hos Lena, Fredric, Isaac och Philip. Sedan var det dags att tanka Flippern. Fredric, Gustaf och Eric körde in till stan, och det gick i 44 knop. Killarna fick oxå köra!  Gustaf har varit lite hängig idag och sovit till och från.
 • 15 juli — Igår klockan 18:30 födde Lena en son!!! Vi har fått vara med i denna stora händelse genom Lena, Fredric och Isaac. Under resans gång har vi hållt kontakten med våra goa grannar och vi hade lovat att ta hand om Issac, när det blev så dags.  Det blev det igår,och vi var superglada när Fredric bjöd oss alla till Karlskrona BB för att hälsa på Lena och familjens nya underverk! Det är omtumlande för omgivningen när ett liv blir till och vi var alla omtumlade över Philips ankomst. Gustaf konstaterade att “Killklubben” har fått ytterligare en ny medlem! De övriga medlemmarna i klubben är: Isaac, Alexander, Ludwig, Oscar, Totte, Gabriel, Max-Albin, Calle och naturligtvis deras fäder! Klubbens syfte är väl bara att vara kille...
  Dagens stora utflykt gick, som sagt, till BB, Karlskrona Lasarett... Fortsatt byggarbete på em. Efter det att allt som kunde innehålla bensin fyllts till bredden (Preem tog 9:74/l idag). Höll på att glömma ett besök på Bygg-Max tillsammans med systern. Det är perfekt att köra cab när man behöver frakta lockläkt... Kvällen avslutades med en superb whisky tillsammans med Fredric, Isaac och Gustaf (de sistnämnda fick alkoholfri cider och välling)... Kunde tolkas som ett litet möte i Killklubben. Gia sov på soffan när vi kom hem till vårt hus igen... Det ttär på krafterna att fixa tak...
 • 14 juli — Dags för en golfrunda! Gustaf gick med de första 9 hålen men Gia o jag gick även de 9 sista. Fortsatte med panelen... Målat fönstret mm. Grannarna åkte til BB vid 16-tiden... Gustaf och Gia tar hand om Isaac. Långpromenad men Isaac i barnvagnen. Dagens utflykt gick till ICA-Maxi tillsammans med Isaac.
 • 13 juli — Fredag den 13... Blåsigt och soligt. Men ingen värme ännu. Dock behaglig temperatur att jobba i om det inte hade blåst. Men värmen skall ju komma på söndag! Ser nu slutet på panelbytet... Gia har nu tagit bort alla gammal papp, tagit bort alla gamla pappspikarna (600 st) på sovhustaket och lagat svallet. Dagens utflykt fick jag stå för själv - till Karlskrona Bibliotek för att hämta en beställd bok om Musköbasen, samt till COOP Bygg för att köpa lite skruv och underbleck till fönstren. Gustaf har hjälpt till att måla lite, lekt med Isaac, varit hos Faster & Farbror mm under dagen. Väderstationen gick igång ikväll efter den automatiska omstarten... Tappat 6 dygn men det spelar ingen större roll... SKall dock försöka återskapa regnmängden för juli månad när semestern är slut.
 • 12 juli — 15 mm regn under natten och förmiddagen. Blåsigt... Gustaf börjat med att rensa hängrännor från fågelbo och björkfrö. Hans kompis Eric kom till Trummenäs idag! Det var verkligen uppskattat. Dagens utflykt gick till Bygg-Max i Torskors. Efter moget övervägande beslutades att Gia skall lägga ny papp på sovhusets tak. Enklare och inte så mycket dyrare än att renovera den gamla pappen. Jag har fortsatt med panelen... Imorgon är det dags för ny lockläkt.  Gia, Gustaf och Eric gick en runda på korthålsbanan, medan jag och en god vän försökte få igång väderstationen i Malmö. Tyvärr så funkade det inte som tänkt. Nya tag imorgon.
 • 11 juli — Gustaf var på golfskola på förmiddagen. Fortsatt arbete med att byta panelen... Dagens utflykt gick till våra grannar Ingrid och Gustav som har besök av barn och barnbarn, Ulla och Micke samt deras schäfer Lady. Vi fikade och pratade. Sedan fortsatt arbete med panelen. Hann just måla brädorna innan det kom en regnskur och det var slutarbetat för dagen. Färgen satt kvar trots regnet! Måste köpa minst en bräda till... Mailat och samtalat med arbetskamrater både igår och idag - alltid lika trevligt!
 • 10 juli — På förmiddagen hälsade Mia och Gabriel på! Det var ett tag sedan. Jag har inte sett Gabriel på ett år och det hinner hända mycket på ett år... Så var det så dags att ta tag i panelbytet... Rev gammal panel, drog ut en massa spikar och kunde konstatera att den satt med baksidan ut. Kan följdaktligen vända många brädor och återanvända! Verkligen ekologiskt och ekonomiskt. Det har inte gått fort - skyller på blåsten! Gustaf fiskade med Micke Berfenfeldt, barnbarn till Gustav och Ingrid. Gustaf lyckades fånga en gädda på en nyss fångad mört som fortfarande satt kvar på kroken! Gäddan var dock för stor för att reven skulle hålla. Så den fick bli kvar i havet, med mört, krok och rev. Till denna fiskehistoria finns två vittnen med hög tillförlitlighet! Dagens utflykt gick till Lena, Fredric och Isaac, som bjöd på fika. Sedan spelade Gustaf fotboll med Fredric, Anders och Isaac.
 • 9 juli — Solig men lite blåsig dag. Fick igång en AIS-session son täcker Blekinge, så nu funkar alla AIS-sidorna. Bara väderstationen kvar. Skall be Tord att starta om imorgon. Dagens utflykt var till Karlskrona, där Gustaf och Gia skulle vara med i en provsmakningspanel för fruktdryck. Det “vetenskapliga värdet” ifrågasatte de efteråt eftersom de visste vad det var man provade och vilka skillnader det var mellan produkterna! Eftersom jag jobbat med sensorisk analys på STA under 1990-talet, formulerade jag ett kritiskt mail till undersökningsföretaget och dess uppdragsgivare och iftågasatte metodiken. Skall bli kul att se det eventuella svaret! Sedan körde vi till Åby för att självplocka jordgubbar. Säsongen hade slutat för två veckor sedan. Fick dock köpa 4 liter för 90:-. Det var bara 10:- dyrare hos leverantören (!) än hos Kalle på ICA Senoren... Snacka om blåsning! Gia bakade jordgubbspaj à la Beritta Gurris Förskola. Spelade 9 hål golf i fantastiskt väder!
 • 8 juli — Blåst men inget regn... Gia och Gustaf följde med Fredric på en golfrunda, men jag brottades med mina datorer. Gustaf och jag klippte lite gräsmatta. Sedan var det dags för dagens utflykt som gick till svampskogen. Kantarellerna borde ju gynnats av regnet, och på ett ställe fick vi utdelning! När vi kom hem upptäckte jag att det var ganska blött på vår parkeringsplats, men Gia hade slätast gummistövlar, så hon lagade de uppkörda hjulspåren. Det spännande ljuset som jag saknade i skogen, kom över havet på kvällen.
 • 7 juli — Fortsatt regn... Igår fixade Tord igång en av mina AIS-sessioner, så nu fungerar AIS-sidorna, utom den över bl.a. Blekinge. Idag lade dock väderstationen av...  Fortsatt datorstrul här i stugan, men tillslut lyckades jag ta bort den gamla IE7 beta från förra sommaren, och ersatte den med senaste versionen. Passade på att rensa i XP-registret där 550 felaktigheter hittades. Märkligt nog startade datorn igen, efter rensningen, utan problem. Kul med lite flyt, för en gångs skull! Dagens utflykt gick till ICA-Maxi och Coop Forum... 12 mm regn senaste 24 h (till kl 20:00)
 • 6 juli — Soligt och vindstilla på förmiddagen och till kvällen hade det börjat regna... Igen. Dock hann Gustaf klippa lite gräs och grannen fick sin gamla björk nedsågad. Strul med datorn! IE7 behövde uppdateras, men det funkade inte trots flera idoga försök... Kom i alla fall iväg till byggmarknaden sent om sider för att köpa panelbrädor, men det hade börjat regna, så de fick ligga kvar i bilen.
 • 5 juli — Idag regnar det. Det började redan i gårkväll och fram till “nu” (15.00) har det kommit 79 mm. Nu börjar det klarna upp! (Här är kan du följa regnet) Allt har dock sin tid, och idag är det regnet som dominerat. Men var vore tillvaron utan variationer? Då skulle man säkert inte uppskatta det goda... Gustaf myser tillsammans med Fredric, Isaac och Lena med att kolla film från ryggläge i deras soffa!
 • 4 juli — Pär Lagerkvist skrev “Det är vackrast när det skymmer...” (man har ju varit begravningsentreprenör...) Men jag kan säga att det är nog vackrast när det ljusnar. Var vaken vid 3-tiden och fick se när ljuset vann över mörkret! Lätt dis och fåglarna börjar spela... Varför tog jag inte en bild? Nästa gång var klockan 08:00 och efter frukost var det dags för Gustafs golfskola som slutade vid 12-tiden. Gia kom från Växjö lagom till lunch. Eftermiddagen fiskade Gustaf och fann en ny kompis vid hamnen som visade sig just ja köpt en båt! De tog en tur tillsammans och när Fredric och Isaac såg det, ville de oxå köra båt. Gustaf hängde med och fick köra Flipper i över 40 knop! Sedan spelade Gustaf och Fredric fotboll medan Isaac och Gia bekantade sig med varandra inför kommande “passning”... Kvällen bjöd på en runda på korthålsbanan, där Gustaf slog sin första birdie och jag faktiskt vann den interna tävlingen. Mulet, vindstilla och uppehållsväder... ända till ca 21:30 då det började regna! Vilken tur att jag haft annat att tänka på, än att byta panel på södergaveln.
 • 3 juli — Regn och åter regn... Men efter regn kommer solsken - eller? Och det gjorde det. Slutade att regna efter att det kommit ca 40 mm, sedan igår kväll. Snart blir det dags för gräsklippning igen...  Power shopping på ICA-MAXI, Gustaf fiskade och jag hade det goda samtalet med Curt. “Det är i mötet med människor, jag lever” är en mening som kommer för mig. Sedan var Gustaf hos Faster & Farbror. Fredric, Lena och Isaac var hos oss en stund på kvällen.
 • 2 juli — Gustaf ute på sjön och paddlar men luften går sakta ur kajaken. Börjat ett av sommarens projekt: Byta panel och måla södergaveln. Mamma och mormor åkt till Växjö, så våra underbara grannar har svarat för fika! Först hos Gustaf och Ingrid, sedan hos Lena, Fredric och Isaac! Ägnat kvällen åt att utröna varför AIS-sidorna inte uppdateras, fixat med siten och konverserat! Uffe F stannade till och pratade en stund när han cyklade från golfbanan. En delvis solig dag, men regnet drog in över Trummenäs på kvällen.
 • 1 juli — Veterandag i Karlskrona, bilar och båtar av äldre, nostalgiskt snitt. Träffade Märit och Gösta! Gustaf paddlar i den uppblåsbara kajaken. En solig och nästan vindstilla dag.

e-mail Lars!

[1:a sidan] [FAMILJEN/FOTO] [Fotogalleriet] [Om oss...] [Vårt hus] [You Tube] [AIS / FARTYG] [WEBCAM] [VÄDER] [LÄNKAR] [Jobblänkar] [GUESTBOOK] [BÅTAR]


geolocation  

Paulen Top 100 Weatherstation List 

 

 

Gratis SMS