Juni 2005

Bilder från juni 2005 hittar du här. Sommaren tillbringades i huvudsak i stugan och dess omedelbara närhet, men några utflykter lite längre bort hade vi. Det mesta finns ju i Karlskrona och Blekinge, så varför “gå över ån...”.
Gustaf & Gia var bl.a. i Växjö/Vikensved och på Astrid Lindgrens värld i Vimmerby.

Vi tillbringade en hel del tid i när-skärgården med båten. Det är superkul att köra båt, tycker vi alla! Fina öar att åka till.  Det är en häftig känsla att åka till “staun” med båten. Vi tog t.o.m. båten till Lyckeby, via Lyckebyån och handlade pizza... Det går ju inte fortare med båt, men är hipfaktorn är större med båt än med bil!

Gustaf och Eric “hittade” varandra och lekte hela sommaren tillsammans. Det var ju spännande att bada när det hade blivit mörkt! De gick också i golfskolan tillsammans och då var Totte oxå med!

När man skall fyllla 9 år, fixar man att cykla till butiken och handla och en hel del annat som man inte fixade förra sommaren. Vidare kör man båt som om man inte gjort annat, och kan även läsa lite sjökort. Att sitta på fördäck, när mamma eller pappa kör och det går lite sjö, är bland det häftigaste man kan göra. Sommaren 2006 skall Gustaf anta inbjudan att åka med Jonas eller Gustaf på vattenskotern. Denna sommar var det bara Gustafs flytväst som var med på skotern, men satt då på en snygg tjej..

Vi besökte Rollsö, där pappa Lars tillbringade tre sommrar 1971-1973 på Sjövärnskåren. Tidens tand hade tärt hårt på ön och dess baracker, men det var roligt att efter nästan 35 år lägga till vid bryggan igen och gå runt på den nu nästan igenväxta ön.

TV4-inspelningen av Stadskampen var också en upplevelse. Pappa såg evenemamget på TV, medan Gustaf, Gia och mormor såg det på plats. Synd bara att Karlskrona förlorade - och det på ett tveksamt sätt...

En av sommarens höjdare var när “Götheborg” var på besök i Karlskrona och Gustaf, Gia, Åse och Ingemar mötte fartyget med vår “M/S Tiffany Persson”, i ganska gropig sjö (i varje fall för en båt på 4,85). Senare anslöt Maj-Britt och alla gjorde besök ombord, efter ett ganska långt köande. Lars jobbade och missade hela eventet.

I slutet av augusti, var Max-Albin med oss i stugan och vi besökte “Truck Festival” i hamnen. Det var häftigt! Träffade Sveriges starkaste man, Magnus Samuelsson, och fick autograf. Det var även några fler digniteter i branschen, som delade med sig av autograferna. Då vi fikade på Marinmuseet skymtade vi Lasse Åberg med sällskap på bryggan. Gustaf och Max-Albin gick fram till honom och fick vars en autograf! “Det var stort” sa Max-Albin. Att han sedan pratade precis som Stig Helmer (!) var ju oxå lite speciellt. Stig-Helmer-filmerna har ju gått på DVDn hela vinter så vi förstår ju alla...

 

e-mail Lars!

[1:a sidan] [FAMILJEN/FOTO] [Fotogalleriet] [Om oss...] [Vårt hus] [You Tube] [AIS / FARTYG] [WEBCAM] [VÄDER] [LÄNKAR] [Jobblänkar] [GUESTBOOK] [BÅTAR]


geolocation  

Paulen Top 100 Weatherstation List